Fotografie wenslijst, top 5, van Melissarose photography

Fotografie wishlist – Mijn top 5

Zoals jullie wel weten is fotografie mijn grootste passie. Het mooiste vind ik de veelzijdigheid ervan. Je kunt er zoveel mee! En er zijn nogal wat producten die jouw fotografie naar een hoger niveau kunnen tillen, alleen zit hier wel een prijskaartje aan. Maar zeg nou zelf: hoe tof is die mooie camera die al die vette functies heeft? Of die ene lens die prachtige kwaliteit foto’s maakt? En ja, ook ik heb zeker een aardige wishlist! Hieronder deel ik mijn top 5 met je.

1. Nikon 85mm F/1.4G lens

Deze lens is ideaal voor portret- of studiofotografie. Doordat de lens een groot diafragma heeft (1.4) valt er veel licht op de lens en wordt de achtergrond onscherper (Blur, oftewel bokeh). Het onderwerp komt hierdoor meer naar voren, waardoor alle aandacht daarop wordt gericht.

Omdat ik veel portretten fotografeer en een eigen studio aan huis heb (lees: home studio blog), vind ik dit echt de perfecte lens! Dit is wel zo’n product waar een behoorlijk prijskaartje aan hangt, namelijk rond de €1.500,-.

2. Nikon D750 of D850

Op dit moment heb ik zelf een spiegelreflex camera. Een prima camera, maar een Nikon D750 of D850 zijn beiden full frame camera’s en kunnen net weer wat meer. Voorbeelden van de voordelen van een full frame camera: een volledig beeld, betere scherpte, minder ruis in de foto. Dit zou dus wel echt een upgrade zijn voor mij. Erg prijzig wel.. Rond de €1.200,- – €2.900,-!

3. 24-70mm F/2.8G lens

Deze zoomlens kun je voor verschillende soorten fotografie gebruiken. Hij maakt scherpe foto’s en het contrast en de kleuren zijn heel goed. Voor deze lens betaal je rond de €1.100,-.

4. Boek: Imagine, shoot, create

Dit boek heeft Annegien Schilling geschreven. Het is vooral een boek over hoe je creatieve foto’s tot stand kunt laten komen. En omdat ik graag hiermee aan de slag wil gaan lijkt het mij top om dit boek te lezen en om hier van te kunnen leren!

Update: dit boek heb ik gekregen voor mijn verjaardag, check ✔

5. Ringlight of Softbox

Om de foto’s in mijn studio naar een next level te kunnen brengen zou ik graag nog een mooie ringlight of/en een softbox willen!

Hieronder een impressie van de fotografie producten.

Wenslijst fotografie, top 5 Melissarose photography

Dit is mijn top 5 wishlist op het gebied van fotografie producten! Doelen zijn er om uiteindelijk waar te kunnen maken toch?! Heb jij ook een fotografie wishlist? Wat staat er op jouw lijstje?
Let me know! [email protected]!