Mijn eigen studio aan huis

Eigen studio aan huis!

Hoi hoi! Een studio aan huis is iets wat ik altijd graag wilde. Hoe leuk is het om klanten thuis te ontvangen en gave foto’s in eigen studio te kunnen maken? En dit kan ik eindelijk met jullie delen! Lezen jullie mee?

Vanaf het allereerste moment dat ik met fotografie aan de slag ben gegaan heb ik al een eigen studio gewild. Waarom? Omdat er zóveel mogelijkheden zijn met een studio! Je kunt hier je creativiteit kwijt, wanneer het slecht weer buiten is kan je de fotoshoot naar de studio verplaatsen, je kunt spelen met licht en zo zijn er nog zoveel meer mogelijkheden! En natuurlijk heb ik ook onderzoek gedaan naar andere fotografen die een studio gebruiken! Een aantal foto’s inspireerden mij zo dat dit mijn interesse in een eigen studio alleen maar meer vergrootte!

Maar.. met het opstarten van mijn eigen bedrijf wilde ik niet direct al een eigen studio in huis plaatsen. Eerst wilde ik mijn portfolio op buitenlocaties opbouwen, mijn retouch werk uitbreiden, mijn website opzetten. Pas toen ik wist dat ik er klaar voor zou zijn heb ik mijn studio gekocht. And here I am!

“There is no ‘right’ way to make outstanding photos.
The only wrong is not trying to make it.”

SET-UP

De studio is gevestigd op zolder. Hier heb ik veel ruimte om mijn studio te plaatsen en om deze ideeën te verwezenlijken. De studio bevat een achtergrondsysteem met een groot wit doek, drie studiolampen die gemakkelijk te verschuiven zijn en een reflectiescherm. Op deze manier kan ik de foto door middel van de lampen in de goede compositie neerzetten en gaan voor een top resultaat!

Mijn eigen studio aan huis
Mijn eigen studio aan huis
Mijn eigen studio aan huis

TOEKOMSTPLANNEN

In de toekomst wil ik graag mooie props (accessoires) en achtergronddoeken die een mooie toegevoegde waarde kunnen creëren voor mijn foto’s. Bij props kan gedacht worden aan (kunst)bloemen, jurken en andere kledingsoorten, haaraccessoires en dergelijke. Wanneer dit zo ver is zal ik hier zeker een leuke blog over schrijven!

Ben je ook zo benieuwd naar de studio? En heb je ook altijd al mooie studio foto’s willen hebben? Stuur mij dan gerust een berichtje! Het lijkt me super om samen aan de slag te gaan en iets moois neer te zetten! Liefs Melissa