Portretfotografie met Claudia Duinmaijer in omgeving Schellinkhout Hoorn

Allereerste fotoshoot

Hoi hoi! Afgelopen jaar had ik mijn allereerste officiële fotoshoot. Super spannend! In mijn vorige blog ik en mijn weg naar fotografie heb ik hier al een kleine preview over laten zien. Ik ga je in deze blog meer hierover vertellen. Lees je weer mee?

“Don’t wait for the perfect moment. Take the moment and make it perfect.”

Als fotograaf ken je het gevoel wel. Heb ik de instellingen op de juiste manier op mijn camera ingesteld? Heb ik alle voorbereidingen gedaan? Ken ik genoeg poses om mijn model op de goede wijze aan te kunnen sturen? Jep. Dit waren zeker gedachtes die tijdens de eerste shoot, en vooral ook voorafgaand aan de shoot, door mijn hoofd spookten. Want wat wilde ik graag dat mijn eerste shoot goed ging.

En dat ging het zeker! Als eerste zijn wij naar de eerste locatie in Schellinkhout toegegaan. Het was een warme dag, veel zon en een prachtige lucht! Het strand was niet té druk, waardoor we meer mogelijkheden hadden qua plekken. Erg fijn. Een klein briesje maakte de foto’s net wat leuker en spontaner doordat haar haren in een mooie beweging meevloeiden.

Eerste fotoshoot met Claudia Duinmaijer
Eerste fotoshoot met Claudia Duinmaijer

Als eerste zijn wij naar de eerste locatie in Schellinkhout toegegaan. Het was een warme dag, veel zon en een prachtige lucht! Het strand was niet té druk, waardoor we meer mogelijkheden hadden qua plekken. Erg fijn. Een klein briesje maakte de foto’s net wat leuker en spontaner doordat haar haren in een mooie beweging meevloeiden.

Eerste fotoshoot met Claudia Duinmaijer
Eerste fotoshoot met Claudia Duinmaijer

De tweede locatie, industrieterrein Hoorn 80 was ook echt een toplocatie. Daar zijn zoveel locatiemogelijkheden. En wat deed Claudia het goed! Naar mate de tijd verstreek, hoe minder aanwijzingen ik hoefde te geven en hoe meer poses zij zelf aannam. Echt een natuurtalentje ?

Al met al was het een topmiddag en de fotoshoot ging super goed. Eenmaal thuis aangekomen, en de foto’s op mijn computer te hebben gezet bleken het zeker 400 foto’s te zijn. Heel wat uitzoekwerk, maar wat was het leuk om mijn eigen geschoten foto’s terug te zien op de computer. Er zaten veel mooie foto’s tussen en ik kon niet wachten om deze te bewerken. Want ja, fotobewerking vind ik toch stiekem nét zo leuk om te doen als foto’s schieten! Ik kon niet wachten om het resultaat aan Claudia te laten zien.

Eerste fotoshoot met Claudia Duinmaijer
Eerste fotoshoot met Claudia Duinmaijer
Eerste fotoshoot met Claudia Duinmaijer

In deze blog heb ik de mooiste foto’s van mijn allereerste shoot geplaatst! Ik ben er super blij mee, en ben heel trots op wat ik daarmee heb bereikt. De foto’s hebben zeker mijn verwachting overtroffen. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Hebben jullie door het zien van de foto’s ook zin om mooie foto’s te laten maken? Neem dan zeker contact op! Ook voor vragen en opmerkingen kunnen jullie altijd bij mij terecht! Liefs Melissa ?