Creatieve portretshoot met Rachelle in het Dwaalpark in Hoorn, Noord-Holland

Creatieve portretshoot | Rachelle

Creatieve portretten hebben mij altijd al erg aangesproken. De kleuren, de fairytale vibe, het heeft echt iets unieks! En je kunt er zo goed mee variëren en het je eigen maken. Een van de creatieve shoots die ik heb gedaan was met Rachelle. Hieronder vertel ik hoe deze shoot is verlopen. Lezen jullie mee?

Voorafgaand aan de fotoshoot heb ik een moodboard op Pinterest gecreëerd met verschillende beelden hoe ik de fotoshoot voor mij zag. De voorbeeldfoto’s hadden vooral een dromerige, sprookjesachtige en kleurrijke vibe. Met de vraag aan Rachelle of zij dit een tof concept vond én of zij nog meer inbreng had qua ideeën voor de fotoshoot, heb ik het moodboard met haar gedeeld en hebben wij een datum ingepland.

Locatie

De locatie was het Dwaalpark in Hoorn. Het is een groot park met tal van mogelijkheden om veel te kunnen variëren tijdens het foto’s maken. Verschillende soorten struiken, open velden, bankjes, een tennisbaan, een speeltuin, bloemen, water, alles waarmee je de fotoshoot tot een succes kan maken is binnen handbereik!

Tip: neem ook eigen props mee om je foto’s tot een next level te brengen! Zelf heb ik nog een spiegel en glitters meegenomen als props om hier ook nog extra mee te variëren.

“Be creative, in your own special way.

De shoot

Tijdens de fotoshoot was het prachtig weer. Het was redelijk koud, maar we hadden het zeker getroffen met het zonnetje. Niet té fel, precies goed. Een sprookjesachtige foto vonden wij allebei heel gaaf om uit te werken, hier zijn wij dan ook mee begonnen. Daarna hebben wij op verschillende plekken in het park foto’s gemaakt: bij het water met de spiegel, bij verschillende soorten struiken en als laatste hebben wij de glitters erbij gepakt. Hieronder een kleine impressie van het eindresultaat van de foto’s.

Creatieve portretshoot met Rachelle in het Dwaalpark in Hoorn, Noord-Holland
Creatieve portretshoot met Rachelle in het Dwaalpark in Hoorn, Noord-Holland
Before/after portret met Rachelle in het Dwaalpark in Hoorn, Noord-Holland

Hoe vinden jullie de foto’s van Rachelle geworden? Binnenkort zal ik een blogpost schrijven over hoe een van deze foto’s tot stand is gekomen: een before/after blogpost. Die wil je niet missen!

En in het kader van feedback geven, wat zouden jullie ervan vinden om reacties te kunnen plaatsen onder mijn posts? Laat het me vooral weten via de mail [email protected] of social media @melissarosephoto (IG), @melissarosephotographynl (FB)! Ik ben heel benieuwd!

Liefs, Melissa