Before/after portret met Rachelle in het Dwaalpark in Hoorn, Noord-Holland

Before/After Portret Rachelle

Hi allemaal! In mijn blogpost creatieve portretshoot | Rachelle heb ik jullie verteld over de creatieve fotoshoot met Rachelle in het dwaalpark in Hoorn en hoe dit is verlopen. Ook heb ik aangegeven dat ik een voor en na foto zou laten zien over hoe deze foto vanuit de camera tot en met de bewerking tot stand is gekomen. Ik neem jullie stap voor stap mee hoe ik dit heb gedaan. Lees je mee?

STAP 1. Kleuren in Lightroom
De bewerking van deze foto ben ik begonnen met het veranderen van de kleuren, helderheid en contrast van de foto in Adobe Lightroom, een programma voor digitale fotografie. Hier kun je met een paar klikken bijvoorbeeld de helderheid, het contrast, ruis en kleuren veranderen.

Meestal begin ik mijn bewerkingen in Adobe Photoshop, een uitgebreider programma voor fotobewerkingen, en eindig ik met de kleurverandering in Adobe Lightroom. Dit omdat het bestand in Lightroom anders al redelijk groot is voordat ik begin met de bewerking in Photoshop. Dit kan een groot effect hebben op de snelheid van je bewerkingen. Daarnaast is het ook lastig om stappen terug te gaan als de bewerkingen eerst gedaan worden in Lightroom. Alleen in dit geval ben ik wel begonnen in Adobe Lightroom omdat ik voor mezelf dan een beter beeld zou hebben bij deze foto.

Before/after portret met Rachelle in het Dwaalpark in Hoorn, Noord-Holland

STAP 2. Oneffenheden
Allereerste begin ik met de oneffenheden in de foto weg te werken. Denk hierbij aan haren voor de ogen, vlekken in het gezicht, rode kringen onder de ogen, schaduwen die net niet mooi uitkomen.

STAP 3. Bloemen dupliceren
Daarna heb ik de bloemen rondom Rachelle gekopieerd en geplakt op de lege vlaktes. Zo is de gehele foto bedekt met bloemen en vormt het een mooier geheel. Ook heb ik hier en daar nog een aantal schaduwen toegevoegd om de bloemen mooi in te blenden.

Before/after portret met Rachelle in het Dwaalpark in Hoorn, Noord-Holland

STAP 4. Dodge en Burn (highlights en schaduwen)
Vervolgens heb ik highlights (dodge) en schaduwen (burn) aangebracht in haar gezicht. Hiermee creëer je dat bepaalde delen lichter en donkerder worden, waardoor er in de foto meer diepte wordt gecreëerd er de foto er voor het oog dus meer uitspringt.

Stap 5. Finishing touch
Als laatste heb ik de foto meer helderheid en contrast gegeven.

Before/after portret met Rachelle in het Dwaalpark in Hoorn, Noord-HollandBefore/after portret met Rachelle in het Dwaalpark in Hoorn, Noord-Holland

Dit is in 5 stappen mijn workflow van de bewerking van deze foto. Zoals ik na stap 1 heb aangegeven is mijn workflow vaak net in een andere volgorde, maar meestal zijn dit wel de basisstappen die ik doorloop. Vind je het leuk als ik vaker dit soort posts deel? Laat het me weten via mijn instagram @melissarosephoto, facebook @melissarosephotographynl of mail [email protected]! Laat ook zeker weten wat je graag nog meer wilt zien in mijn blogs! ?

Liefs, Melissa